Kozmix biográfia

A Kozmix Magyarország első olyan együttese, amely a kilencvenes évek elején-közepén meglehetősen nagy népszerűségnek örvendő happy hardcoreés rave stílusokat játszotta. Korábban emiatt a magyar Scooternek hívták őket, de későbbi számaikkal el tudtak rugaszkodni ettől a sztereotípiától, és könnyedebb, frissebb dalokat is írnak.

1995-ben alakultak, eredetileg hárman voltak. Hozso az 5let, Lala pedig a New Times zenekarban zenélt.  Vitaminnal közösen megalapították az együttest, amelyből később Vitamin a  HappyGangbe távozott. Az igazi áttörést a Gyöngyhajú lány feldolgozása jelentette. Ahogy telt az idő, úgy lett a Kozmix is egyre "dallamosabb", természetesen megőrizve az alapkoncepciót. AKozmix a házban című nagylemezük bemutató koncertjén, már "élő" zenekarral, léptek fel,azóta ha tehetik, minden fellépésükön törekednek az élő zenélésre.

1999-ben jelent meg válogatáslemezük a Hitmix- Best Of Kozmix, amelyen hallható egy új dal, a Kis Világ az év egyik nagy slágerévé vált.

2000 október végén került a boltokba az Angyal című kislemez, majd november közepén a hasonló címet viselő nagylemez. A második maxi egy korábbi daluk, a Gyöngyhajú lány újra hangszerelt és átírt változata volt.

2001 szeptemberében jelent meg egy újabb maxijuk és klipjük, a Kis világ. Ugyanekkor készítettek egy angol nyelvű kislemezt is a külföldi karrier reményében, valamint jártak a Riói Rockfesztiválon is.

2002 november végén jelent meg a Szárnyak nélkül című lemez. A 72 perces zenei anyagon 16 szám kapott helyet, közte egy R-GO feldolgozás, a Létezem, amelyet Szikora Róberttel közösen adnak elő.

2005-ben megjelent a Holnaputáncímű lemezük, amely újra népszerűvé tette a csapatot ezen a lemezen szerepelt a Honfoglalás című dal feldolgozása, a Ritmus Szól és a rádiók és discok kedvence a Holnapután, azóta főleg inkább kislemezeket adtak ki. 2008-ban ingyenesen letölthetővé tették egy régebbi számuk remake-jét, a Mától fogva holnapután című számot. Ekkoriban Lala és DJ Wayko is közösen kezdtek el dolgozni, Lala pedig mint önálló lemezlovas is fellépett KozmixDeejay néven. A Kozmix a házban-t 2008-ban újrahangszerelve ki is adta. 2010-ben kisebb jogi problémát okozott, hogy egy olasz lemezlovas ellopta a nevet és a logót, és DeejayKozMix néven regisztrálta magát a Facebookon.